Thermal power plant

تامین انرژی الکتریکی به عنوان یک رکن راهبردی، اساس توسعه فرهنگی، اجتماعی، علمی و صنعتی هر کشوری می‌باشد. به همین جهت صنعت برق در اسناد بالادستی و برنامه‌ های توسعه‌ ای، در ابعاد وسیع و از جنبه‌ های مختلف مورد توجه قرار گرفته است. جایگاه بخش تولید درصنعت برق، جایگاهی ممتاز و مهم به شمار می‌آید. حجم سرمایه‌ گذاری انجام شده و سطح تکنولوژی و دانش فنی بکار گرفته‌ شده در این بخش از شاخص‌ های نشان‌ دهنده سطح این اهمیت می‌ باشند. در مقایسه با بخش انتقال و توزیع، بخش تولید در واقع محل اتصال و هم افزایی رشته های مختلف علوم و مهندسی با گرایش‌ های متنوع آن‌ ها است. رشته‌ های مهندسی برق، مکانیک، عمران، شیمی، مواد و متالوژی و برخی از رشته‌ های علوم در کنار یکدیگر و در یک هارمونی هم افزاء نیروگاه‌ های حرارتی را به عنـوان محصول نـهائی ارائه می‌ نمایند.

نیروگاه حرارتی نوعی از نیروگاه است که معمولاً از یک سیال داغ به عنوان عامل محرک استفاده می‌کند. در این نيروگاه، پره‌ هاي توربين توسط فشار زياد سیال، به حرکت در آمده و با چرخش ژنراتور کوپل شده به توربين، انرژي الکتريکي توليد مي‌کند. در صورتی که سیال محرک توربین‌ ها، گاز باشد نیروگاه از نوع گازی و در صورت استفاده از بخار آب برای چرخش توربین، نیروگاه از نوع بخاری خواهد بود.

نیروگاه‌ های بخاری به منظور ‌خنک‌ سازی چرخه تولید به مقدار زيادي آب نياز دارد. در نتيجه در محل‌ هايي که آب به فراواني يافت مي‌شود، ترجيحا از اين نوع نيروگاه استفاده مي‌شود که این عامل محدود کننده‌ای در انتخاب مکان مناسب به‌ شمار می‌رود. این نیروگاه‌ ها معمولاً در اندازه‌ های بزرگ و برای استفاده مداوم ساخته می‌شوند.

به منظور افرایش بهره‌ وری نیروگاه حرارتی، با ایجاد اصلاحاتی در ساختار آن و ترکیب واحد های بخاری و گازی، از نیروگاه سیکل ترکیبی استفاده می‌شود. این نیروگاه شامل تعدادی توربین گاز و توربین بخار می‌شود. در این نوع نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین‌ های گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربین‌ های بخار استفاده می‌شود. اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، گاز های خروجی آن، که می‌توانند تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشند، مستقیماً وارد هوا شده و انرژی باقی‌ مانده در آن هدر می‌رود. در حالی که در نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده شده و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید می‌کند. بنابراین، با استفاده از این روش، راندمان سیکل افزایش می‌یابد.

به صورت تئوریک، انرژی قابل بازیابی از اگزوز توربین‌ های گازی حدود نصف انرژی تولید شده توسط خود توربین گاز است. بنابراین، توان توربین بخار حدود نصف توربین گاز خواهد بود. در برخی از طراحی‌ ها، دو توربین گاز، انرژی مورد نیاز برای یک توربین بخار را ایجاد می‌کنند و در نتیجه، توان تولیدی توربین‌ های بخار در حدود توربین‌ های گاز می‌شود.

مراحل خدمات طراحی، مهندسی و نظارت بر طرح‌ های احداث نیروگاه‌ های حرارتی که توسط این شرکت انجام می‌گیرد به شرح زیر می‌باشد:

  • خدمات مهندسی و طراحی نیروگاه
  • برگزاری مناقصات و انتخاب پیمانکاران و انعقاد قراردادهای پروژه
  • نظارت عالیه در دوران احداث
  • نظارت کارگاهی بر عملیات احداث نیروگاه
  • نظارت بر ساخت و حمل تجهیزات

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *